Afvallen zonder dieet… kan dat?

Van diëten word je uiteindelijk alleen maar zwaarder, futlozer en vergeet ook niet, heel chagrijnig.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom er iedere keer een nieuw dieet ‘op de markt’ komt? Wat was er mis met het vorige? 

Neem de tijd om dit te lezen, want dit kan een verandering brengen in je leven..

Wij hebben aan voeding- en gewichtsconsulent Pia Harrevelt gevraagd wat de beste oplossing is om af te vallen. Welke methode werkt nu wel effectief?

Een dieet heeft altijd een begin en een eind.

En dan? Als je dan je ‘streefgewicht’ bereikt hebt, wat heb je dan werkelijk bereikt en hoe ga je dat nieuwe gewicht vasthouden? Wat als je op jezelf bent aangewezen en weer ‘mag’ eten wat je wilt. Geen dieetgoeroe meer die jou vertelt wat je vandaag gaat eten. Grote kans dat je weer terugvalt in je oude patroon en de kilo’s vliegen er weer aan. Binnen zeer korte tijd begin je weer aan het zoveelste dieet, want dit keer gaat het wel werken… toch?

Kan je genieten van je eten tijdens een dieet?
Heb je je wel eens afgevraagd waarom er iedere keer een nieuw dieet ‘op de markt’ komt? Wat was er mis met het vorige? Misschien is voor jou het los durven laten van alle dieetregels een moeilijke stap omdat je niet beter meer weet en het gevoel met je eigen lichaam onderweg kwijt bent geraakt. Je kunt zelf bijna niet meer beslissen wat je gaat eten. Je houdt je aan de regels van ‘deskundigen’.

Eten wordt een enorm gedoe en genieten is er niet meer bij; en dat is nu juist wat eten wel mag zijn. GENIETEN met hoofdletters!

De ervaring van Pia die alle mogelijke diëten heeft geprobeerd
Ik ben eruit gestapt. Als ( ex) dieetjunk heb ik alle mogelijke vreemde diëten uitgeprobeerd tot 5 jaar geleden. Ik viel altijd af en kwam ook altijd net zo snel weer aan; meestal met wat rente. Ik ben gestopt met diëten en ben inzicht gaan krijgen in mijn eetgedrag. Ook heb ik mijn leefstijl onder de loep genomen en ben een nieuwe weg ingeslagen. Door zelfonderzoek te doen kwam ik er achter waarom ik at als ik geen honger had en waar die eeuwige hang naar zoetigheid vandaan kwam.

Ik eet nu puur op intuïtie en geniet van alles wat ik eet zonder schuldgevoel, want waarom zou ik me schuldig voelen. Ik geef mijn lichaam voedsel op de momenten dat het daar om vraagt en het nodig heeft.  En oh ja, ook niet onbelangrijk, ik ben op een heel natuurlijke manier afgevallen tot een goed gewicht dat bij mij past.

In mijn praktijk in Pijnacker begeleid ik clienten op deze manier. Ze werken aan hun eetgedrag door zich bewust te worden van de redenen waarom ze eten. Uiteraard is gezonde, volwaardige voeding in combinatie met voldoende lichaamsbeweging de weg naar een slanker en fitter lijf, maar onderzoek tegelijkertijd wat de oorzaak van je overgewicht is anders blijft het een levenslange strijd.

Ze is begonnen met thuis te trainen
Het enige stukje wat mij nog ontbrak was een vorm van sporten die bij mij past en die ik vol kan houden.

Ik ben gestart met het thuis-train programma van Arno Snelder en heb voor het eerst sinds lange tijd weer eens mijn spieren gevoeld. En dat voelt goed!

 Afvallen zonder erbij te sporten heeft als nadeel dat je in verhouding teveel spiermassa verliest en dat is zonde want spieren verbruiken nu eenmaal meer energie dan vet!

Mocht je meer willen weten kijk dan op mijn website www.mooi-jezelf-zijn.nl

Warme groet

Pia Harrevelt

Voeding- en gewichtsconsulent   

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
3 antwoorden
 1. Heike
  Heike zegt:

  Hallo! Ook ik heb mijn eetpatroon en mijn algehele leefstijl omgegooid. In één jaar tijd ben ik ruim 40 kilo afgevallen. Ik voel me als herboren. Het enige wat nog ontbreekt is een goede manier van sporten. Eenmaal in de week ga ik zwemmen, 1 uur aan een stuk. Maar dat is veel te weinig, dat besef ik wel degelijk. Nu ga ik me verdiepen in het programma van Arno, de video’s ken ik al, heb ook soms iets uitgeprobeerd, maar nooit consequent volgehouden. dus ik ben nog op zoek wat voor mij het beste werkt.

  groetjes Heike (en hartelijk bedankt voor alle mailtjes, dat heb ik nodig!!!)

  Beantwoorden
 2. Lyda
  Lyda zegt:

  Het uitgangspunt van Pia klopt, want alleen als je weet wat je verkeerd eet kun je je eetgewoonten aanpassen! Zonder een definitieve verandering in je eetpatroon blijf je jojo-en.
  Zelf ben ik ruim een jaar geleden begonnen met Kettlebell oefeningen 3x in de week en ben 15 kilo afgevallen doordat ik toen ook ben begonnen met het toevoegen van eiwitshakes in mijn eetpatroon. het verrassende is dat ik het nog steeds kan volhouden en zelf elke 2 weken mijn kettlebellschema aanpas voor de nodige variatie. Mijn gewicht is nu goed en ik wil nu alleen mijn vetpercentage nog onder de 30% krijgen.

  Beantwoorden
  • Arno Snelder
   Arno Snelder zegt:

   Wat leuk dat je bezig bent met kettlebell oefeningen. Het is een goede manier om af te vallen.

   Rond juni/juli zal er een compleet programma uitkomen met kettlebells van mij. Mijn cliënten trainen hier ook mee tijdens mijn personal training sessies.

   Met een kettlebell train je het hele lichaam, daarom is het zo effectief! Ga zo door Lyda

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *