Buikje? Zo kom je er vanaf!

Gezonde evenwichtige voeding en sport zijn de voornaamste middelen om je doelen te bereiken als het gaat om gewichtsverlies. Maar om dat buikje weg te smelten blijken in de praktijk extra maatregelen nodig te zijn. Hierbij mijn voornaamste maar niet zo voor de hand liggende tips voor een strakkere buik.

Als we het hebben over voeding

Kijk nog eens kritisch naar je voedings- én toileteer-schema.  Het kan namelijk heel goed zijn dat je buikje niet niet (alleen) de ophoping van vet is maar dat je gewoonweg last hebt van een opgeblazen gevoel of lucht in het verteringsgestel. Zo kan een te kort aan vezels in je dagelijkse voeding zorgen voor verstopping. Je hebt als volwassen persoon minimaal 25 gram vezels per dag nodig, kom je hier niet aan? Dan kan dit heel goed de oorzaak zijn van een opgeblazen en opgezet gevoel.

Overdrijven kan overigens ook. Een teveel aan vezels en gas producerende voedingsmiddelen zoals bonen, broccoli, bloemkool, uien maar ook appels kunnen ook zorgen voor een wat pafferiger buikje.

Gelukkig is er altijd nog de bosbes welke bewezen buikvet verminderd en samen met de banaan bijdraagt aan een betere stoelgang en een minder opgezet/opgeblazen buikje. Ga in het vervolg dus voor een bosbessen-bananen smoothie met wat lijnzaad om je buikje nog wat extra te trimmen.

Als we het hebben over sport

Zowel bewezen in diverse studies maar vooral ook op basis van mijn eigen ervaring raadt ik HIIT aan in elk trainingsregime als het gaat om vetverlies (met name rond de buik). Krik je huidige trainingssessies eens op door er een zogenaamde High Intensitie Interval Training (HIIT) van te maken. Dit kun je doen door intervals van 10 tot 60 seconden van maximale inzet toe te voegen en deze af te wisselen met actieve-rust periodes waarin je hartslag weer naar normaal wordt gebracht. Je verbranding gaat  hiermee niet alleen significant omhoog, je hebt ook nog eens een langere naverbranding dan bij een normale training waarbij er op een intensiteitslevel getraind wordt.

Beginner 16-minuten HIIT training.

In dit schema wisselen we 40 seconden van werk af met 20 seconden actief herstel.
De 40 seconden zijn de HIGH’s in dit schema, en de 20 seconden zijn om terug op adem te komen. Het is dus echt de bedoeling dat je maximale inzet geeft tijdens de HIGH’s. Dit hele riedeltje doen we 2 keer en is hiermee goed voor een training van 16 minuten die je nog uren naverbranding zal geven. Voeg dit toe aan je huidige training of doe dit dagelijks tussen de bedrijven door. Wél zorgen dat je opgewarmd bent!

Hieronder de 8 oefeningen. Probeer elke oefening in die 40 seconden zo vaak en zo explosief mogelijk uit te voeren. En bedenk je dat je straks weer 20 seconden mag rusten dus geef alles wat je hebt! Het is toegestaan om na de eerste set van 8 oefeningen 1 minuut rust te houden.

hiit-oefeningen buikje wegtrainen

Was dit setje je te kort of te makkelijk? Dan doe je hem toch gewoon 3x? Varieer zo veel je wilt. Zowel qua tijden als qua oefeningen. Maar, en ik blijf het zeggen, ga er met volle kracht voor!

Of laat hier onder weten hoe jij het liefst je HIIT trainingen doet. Ik ben benieuwd!

 

BMI berekenen

Wat is je BMI, ook wel Body Mass Index? Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat het nou precies inhoudt? Je BMI is een getal wat je gewicht in verhouding tot je lengte weergeeft. Het is een indicator om te kijken of je op een gezond gewicht zit. Je BMI berekenen kan snel en gemakkelijk op deze pagina en kijk direct of je in de goede richting zit.

BMI Berekenen in 10 seconden

Je BMI berekenen is simpel: deel je gewicht in kg door je lengte in meters in het kwadraat.
Dus: Gewicht (kg) : lengte (m)2

Vul hieronder je gegevens in om direct achter jouw BMI te komen:

Free Calculator

Uitkomst

Wat betekent jouw uitkomst? Je BMI berekenen is een indicatie hoe je ervoor staat.

Jouw BMI uitkomstGewichtsklasseAdvies
BMI minder dan 18,5ondergewicht Eet meer gezonde voeding, eventueel met begeleiding van een voedingskundige of arts.
BMI 18,5 – 25gezond gewichtQua gewicht: houden zo! Blijf gezond eten en genoeg bewegen.
BMI 25 – 30overgewicht Probeer minder te eten en meer te bewegen, je bent net iets te zwaar.
BMI 30 – 40 obesitas Het wordt nu ernstig, raadpleeg een voedingskundige om af te vallen
BMI groter dan 40 morbide obesitasZiekelijk/dodelijk overgewicht: je gewicht kan op korte termijn al dodelijk zijn. Raadpleeg een arts.

BMI niet de enige factor!

Je BMI berekenen is handig alleen is het een indicator om te kijken of je gezond bent, en op een gezond gewicht zit. Het is slechts indicator, en niet het belangrijkste meetinstrument. Jouw persoonlijke leefstijl, leefomgeving en bewegingspatroon spelen ook een zeer belangrijke factor in je gezondheid. Een grote, stevige boxer kan bijvoorbeeld makkelijk een BMI hebben van 30. Dit komt echter omdat hij veel spiermassa heeft en daardoor zwaarder is. Maar hij is wel fit en eet gezond en zit dus niet in de gevarenzone!

Andersom geldt hetzelfde: Als je een BMI hebt van 19, maar je sport nooit, eet alleen maar fast food en je hobby is louter tv kijken met een sigaret in je handen; dan kan je niet spreken van een erg gezond persoon. Misschien eet hij dan niet te veel, maar wat er binnenkomt is slecht voor alles waardoor je dit niet echt een ‘gezond gewicht’ kan noemen. Je BMI berekenen op z’n tijd kan zeker geen kwaad.

Wat is jouw BMI? Ben jij gezond op gewicht?

Platte buik in 1 week

Zo, het is weer januari. Iedereen heeft zich tegoed gedaan aan een maand lang lekker en vaak veel eten. Ontzettend leuk, gezellig en vooral erg lekker! Maar je lijf is er wat minder blij mee. Het lijkt wel of die tulband linea direct op je buik is geplakt. Als je echt een aantal kilo’s wilt afvallen lukt dat je niet in 1 week, maar een platte buik, of vooral een plattere buik dat gaat je zeker lukken met deze tips!

Het lijkt wel alsof ik een luchtballon heb ingeslikt!

Af en toe weet je niet waar het vandaan komt, maar het lijkt wel alsof je 6 maanden zwanger bent. Of alsof je een luchtballon hebt ingeslikt. Je buik is opgezet en zit vol met lucht. Dat geeft een ongemakkelijk gevoel en je voelt je er onzeker door. Het is toch fijner als je buik weer wat platter is dan zo’n opgezet geval. Een platte buik in 1 week krijg je daarom het snelst als je de lucht weg krijgt. Je zult zien, het zal centimeters schelen!

Hoe komt al die lucht daar?

Lucht in je buik is eigenlijk lucht in je darmen. De vertering van je voedsel is dan niet helemaal volledig en er blijven onverteerde koolhydraten over. Je darmen gaat toch proberen deze onverteerde koolhydraten te verwerken waar veel gas bij vrij kan komen. Een goed voorbeeld is een flink bord bonen; daarna heeft iedereen wel eens last van wat lucht. Maar ook andere voedingsmiddelen kunnen voor gasvorming zorgen.

Vermijd gasvormende voedingsmiddelen voor een platte buik in 1 week

Wil je direct resultaat, en een platte buik in 1 week? Dan kan je het beste een aantal voedingsmiddelen even helemaal laten staan! Deze voedingsmiddelen kunnen voor veel gasvorming in je buik zorgen en als je deze niet eet zal je buik in een week tijd een stuk platter zijn!

Eet even geen:

– peulvruchten, ook soja

– niet te veel tarwe, rogge en gerst (brood, pizza, pasta, crackers, wraps, koek en taart)

– bepaalde soorten groenten; de meeste koolsoorten, ui, knoflook, prei, paprika en teveel champignons, sugar snaps, peultjes of bietjes. Zorg ervoor dat je aardappels goed gaar zijn en eet er niet teveel van

– bepaalde soorten fruit: groene of overrijpe banaan, kersen, appels, peren, mango, meloen

– bepaalde soorten noten (cashewnoten, pistachenoten)

– niet te veel melkproducten zoals melk, suikerrijke yoghurt, room en zachte ongerijpte kazen. Het zou kunnen zijn dat je problemen hebt met het verteren van lactose. Heb je hier vaker last van? Raadpleeg dan een arts om te vragen om een lactose intolerantie test.

– veel suiker of zoetstoffen (xylitol, sorbitol)

– kauwgom

– koolzuurhoudende dranken zoals frisdrank en bier

 

Eet veel:

– overige groente soorten

– granen als quinoa, zilvervliesrijst, haver en spelt

– fruit zoals gele bananen, rood fruit, kiwi, citrusfruit (sinaasappel, mandarijn, limoen, citroen)

– koolsoorten als boerenkool

– een klein zaden en pitten en een klein handje noten (pinda, walnoot, macadamia, pecan, amandel)

– lactosevrije yoghurt, amandel en rijstmelk, harde kazen en gerijpte kazen (brie)

– eiwitten in de vorm van eieren, gevogelte en vis

En vooral: drink veel water! Water zorgt ervoor dat je voeding goed kan worden verteerd en de gezonde vezels goed kunnen worden verwerkt zodat ze niet kunnen zorgen voor gasvorming. Daarnaast is het niet de bedoeling dat je deze gasvormende voedingsmiddelen opeens helemaal niet meer eet. Vaak zijn het juist ook gezonde producten en is het eten van normale hoeveelheden goed voor je.

 

Ga vandaag nog de slag

Naast letten op je voeding op dit moment, is het ook belangrijk om aan de langere termijn te denken. Gezond eten en genoeg bewegen helpt je om gezond en fit te blijven met een mooi figuur.  Wil je meer afvallen? In het Snel Vet Verbranden Programma ontdek jij hoe je effectief vet kunt verbranden rond je buik en welke fouten de meesten maken waarom ze er juist niet in slagen de platte buik te krijgen.

Wil je graag meer weten over voeding en dan met name de Groene Smoothies die een must zijn voor je lichaam? Ook als het gaat om het behalen van een platte buik? Download dan hier je eigen preview.

 

Waar word je dik van?

Met stipt op nummer één: de meeste gestelde vraag wanneer mensen komen voor advies! Want willen we niet allemaal een magische formule om af te vallen? Helaas werkt dit niet helemaal zo en is er niet één gouden tip die je helpt al die overtollige kilo’s in één keer te laten verdwijnen. Je kan namelijk niet in specifieke producten aangeven waar je van aankomt of juist van afvalt…

Maar waar word je dan wel dik van?

Heel simpel: van te veel! Eet je te veel, en dus meer dan je op een dag verbruikt, dan komen er kilo’s bij. In de vorm van een ongezonde chocolade taart, of een groot stuk super gezonde zalm maakt in dit geval niet uit. Meer calorieën eten dan je verbruikt betekent meer kilo’s op de heupen, buik of andere vervelende plekken. Zalm is dan wel gezond, maar je komt er (bij te veel van eten), ook van aan. Net zo veel als bij een stuk chocolade taart.

Gezond eten betekent dus niet altijd afvallen?

Gelukkig niet, want veel mensen zijn op gewicht en willen dat ook blijven door middel van normale en gezonde voeding, met af en toe wat lekkers. Wil je afvallen: dan moet je meer doen dan alleen gezond eten. Veel bewegen en minder eten dan je verbruikt! Misschien is dit dan toch die magische formule…

Niet gaan tellen!

Ga alleen niet meteen fanatiek calorieën tellen! Luister goed naar je lichaam of je genoeg hebt gehad of niet. Stop met eten als je vol zit. Snaai niet de hele dag door omdat je bang bent voor een hongergevoel. Je zal echt niet meteen het loodje leggen als je even honger hebt! Wacht alleen niet té lang met eten, dat vergroot daarna weer de kans op overeten. En als laatste: echt honger hebben is iets heel anders dan lekkere trek krijgen bij het ruiken van een vers gebakken cake…

Wil je écht afvallen? Via de Voeding en Lifestyle module van Thuis Trainen kan je een persoonlijk dagmenu opstellen om gezond en verantwoord af te vallen. Ook kan je binnenkort een persoonlijk voedingsadvies aanvragen, voor dat extra zetje en steuntje in de rug!

Ga vandaag nog de slag

Wil je afvallen en niet veel tijd kwijt zijn aan beweging? Dan is het Snel Vet Verbranden Programma de uitkomst voor jou. Een complete methode waarbij je precies leert hoe vet verbranding nu eigenlijk in z’n werk gaat en welke gewoontes je het beste kunt vermijden om vet te verbranden.

Genoeg water drinken maar waarom?

Vele mensen hoor je zeggen “ik moet meer water drinken” het is belangrijk veel water tot je te nemen maar waarom is water nou zo belangrijk voor het lichaam? Wat is de rol van water in ons lichaam? En hoeveel zou je op een dag moeten drinken?

Daar ga je achterkomen door het artikel verder te lezen.

60% van het gewicht van een volwassen persoon bestaat uit water dat wil zeggen dat het de grootste substantie is in het lichaam.

Water drinken, wat doet het met je?

Het drinken van water heeft veel positieve invloeden op je lichaam en zou eigenlijk in je dagelijkse levensstijl dienen te behoren. Je lichaam heeft het nodig.

Dit is wat water drinken met doet met je lichaam:

 • Het draagt bij aan het verwerkingsproces van voedsel, het transporteren van voedingsdeeltjes naar de cellen van het lichaam;
 • Het beschermt de cellen in je lichaam door ook afvalstoffen uit te scheiden;
 • Het ondersteunt essentiële processen in het lichaam;
 • Het reguleert je lichaamstemperatuur;
 • Helpt bij de verwerking van voedsel;
 • Het houdt je huid soepel.

Als je onvoldoende water drinkt kan het volgende met je lichaam gebeuren:

 • Geen smaak meer proeven;
 • Droge ogen;
 • Hoofdpijn;
 • Donkere urine;
 • Droge huid;
 • Verhoogde hartslag;
 • Moe voelen;
 • Slecht naar de wc kunnen;
 • Slecht kunnen concentreren.

Helaas komt het veel voor dat mensen al tegen uitdroging aan zitten zonder dat ze dit door hebben. Het is daarom belangrijk om de kleur van je urine in de gaten te houden. Wanneer het donker is en ruikt dan zit je al tegen uitdroging aan. Dit komt ook vaak voor bij kinderen. Is je plas helder dan heb je voldoende gedronken.

Heb je snel last van hoofdpijn dan kan het ook wel eens zo zijn dat je te weinig gedronken hebt.

Hoeveel liter heeft jouw lichaam nodig?

Een man zou gemiddeld 2 1/2 liter water moeten drinken en de vrouw minimaal 2 liter. Wanneer je gaat sporten mag je ook nog een 1/2 liter optellen bij je dagelijkse behoefte aan water omdat je veel zweet.

Wil je afvallen dan is veel water drinken een 1ste start. Schrap alle frisdanken, koffie en zuivel producten en neem alleen maar water tot je.

Drink jij voldoende water?

We zijn erg benieuwd of jij voldoende water per dag drinkt nu je weet hoeveel het lichaam nodig heeft. Hoeveel liter water drink jij per dag? Klik hieronder op de rode knop of hier om jouw reactie achter te laten.

cta-drink-jij-genoeg-water

Het zijn slechts 2 korte (meerkeuze)vragen.

Tips om voldoende water te drinken

Heb je moeite met voldoende drinken dan zijn hier een aantal tips:

 • TIP 1: Koop een grote fles van 2 liter en start de dag met hieruit te drinken. Verplicht jezelf dat deze fles aan het einde van elke dag leeg is. Wanneer je geen 2 liter fles kunt vinden is een 1 liter fles ook een optie. Vul deze 2 maal per dag en zorg ervoor dat deze leeg is aan het einde van de dag.
 • TIP 2: Zet tijden op de fles wanneer en hoeveel je gedronken zou moeten hebben. Controleer of dit klopt en anders dien je direct meer drinken. Wees streng voor jezelf zodat het in je dagelijkse levensstijl wordt toegevoegd. Na verloop van tijd gaat het vanzelf.
 • TIP 3: Houdt je lichaam in de gaten met signalen;
 • TIP 4: Haal regelmatig wat te drinken voor je collega’s;
 • TIP 5: Zorg ervoor dat je altijd water op je werk en in de auto hebt. Neem bij elke maaltijd eerst een groot glas water.

Wat een verschil in 28 dagen door voldoende water drinken!

Er is een test gedaan waarbij een persoon 28 dagen lang water dronk om te kijken wat voor een invloed het heeft op je lichaam.

Onderstaande foto geeft weer wat het met je doet als je te weinig drinkt. De eerste foto (links) is er te weinig vocht in het lichaam en op de 2e foto (rechts) is het resultaat al na 28 dagen. Je ziet dat de kleur en de uitstraling van het gezicht een stuk beter zijn geworden. Wat een verschil!

water drinken verschil in 28 dagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een geweldig resultaat als je dit ziet, puur door het drinken van alleen water.

cta-drink-jij-genoeg-water

 

 

Ik ben erg benieuwd of je ook nog vragen hebt over het drinken van voldoende water per dag. Waar zou ik jou mee kunnen helpen? Je kunt je vraag ook stellen via de rode knop.

 

BMR berekenen hoe werkt het?

Heb jij enig idee hoeveel jouw lichaam aan calorieën verbruikt wanneer het in rust is? Met de BMR berekening kom je hierachter! Doe mee met de test hieronder.

Jouw BMR berekenen

Dat is per persoon verschillend. Het hangt af van je lengte, je gewicht, geslacht, leeftijd en je dagelijkse activiteiten. Ook hangt het af van je behoeften en persoonlijke doelen. Dit allemaal speelt een rol bij de inname van calorieën. Er zijn drie hoofdfactoren bij het berekenen van het aantal calorieën dat je lichaam dagelijks nodig heeft:

 • Basale metabolische waarde
 • Lichamelijke activiteit
 • Thermisch effect van voedsel

De basale metabolische waarde (Basal Metabolic Rate, BMR) is de hoeveelheid energie die je lichaam nodig heeft om in rust te functioneren. Deze energieverbruik in rust vormt 60 tot 70 procent van de calorieën die op een dag verbrand worden. Daartoe behoort ook de energie die nodig is voor het functioneren van het hart, de longen en de nieren en voor een stabiele lichaamstemperatuur. Over het algemeen hebben mannen een hogere BMR dan vrouwen. Een van de meest nauwkeurige methoden om je basale metabolische waarde te berekenen is de zogenoemde Harris-Benedict-formule:

Volwassen mannen: 66 + (13.7 x lichaamsgewicht in kg) + (5 x lengte in cm) – (6.8 x leeftijd in jaren)

Volwassen vrouwen: 55 + (9.6 x gewicht in kg) + (1.8 x lengte in cm) – (4.7 x leeftijd in jaren)

Wat is jouw BMR? Houd nu eens dagelijks bij wat je eet. Klopt het dan of zit je te hoog of te laag?

eetverslaving hoe kom je er vanaf?

Heb jij vaak  geen controle op wat je eet? Overeet jij jezelf vaak? Of is eten echt de hele dag een obsessie?
Waar komt dit eigenlijk vandaan? Sterker nog hoe kom je van die vervelende eetverslaving af?

Waar begint de eetverslaving?

Wat werkelijk het probleem is: jezelf leren begrijpen en het adequaat antwoord geven op je eigen behoeften. Want alle vormen van onrust worden ‘bevredigd’ met eten.  Eten is dus niet het probleem maar de emotie die er achter zit veroorzaakt het probleem. Je lost het probleem dus niet op door allerlei diëten te volgen of jezelf uit te hongeren, te trainen als een gek of dingen te ontzien. Je gaat dus niet de verandering met de voeding aan  maar op wat daar achter zit en dat probleem ga je in kaart brengen. Dat kan door middel van een dagboekje bij te houden wat er in je omgaat, hoe je, je voelt en wanneer je geen controle hebt en wat daar voor emotie achter zat.

Voorkom onrust in je lichaam

Wanneer je onrust voelt opkomen in het lichaam probeer dan te begrijpen wat voor signaal dat is. Bijvoorbeeld je hebt net een heftige discussie gehad met je partner. Jullie hebben het niet uitgesproken en nu voel je, je onrustig en verdrietig je wil gaan eten. De oplossing is dan niet dat je gaat eten maar dat je de ruzie oplost. Hoe moeilijk dat op dat moment ook is.

Een ander voorbeeld: Je komt thuis van een lange, drukke dag en je bent moe. Er is iets gebeurd op het werk waar je mee zit. Je weet niet zo goed hoe je dit moet oplossen en je bent eigenlijk hartstikke boos. Je lichaam is onrustig en het vraagt naar eten (eetverslaving). De oplossing is dan niet dat je gaat eten maar dat je de  boosheid naar iemand waarmee je goed kan praten en aan wie jij je verhaal kwijt kan. Je zal zien dat  lucht op en de eetbui verdwijnt.

Zie voorbeelden van onrust in de afbeelding hieronder. Dit is uiteraard maar een kleine toelichting van hoe je van een eetverslaving afkomt of hoe je het kan herkennen.

eetverslaving

Met dit artikel worden een aantal oplossingen gegeven om achter het probleem van een eetverslaving te komen. Je gaat de voordelen merken wanneer je het oplost en niet uit de weg loopt.

 

Snel vet verbranden

Wat is er leuker dan lekker sporten om een beetje fit te blijven? Voor veel mensen zijn er een heleboel andere dingen leuker, laten we eerlijk zijn. Toch kan het ook voor de niet-sportfreaks de moeite lonen om het lichaam fit en in conditie te houden. Je voelt je er beter door en ziet er ook nog eens veel frisser en aantrekkelijk uit, een mooie bonus.

Snel vet verbranden doe je zo

Om in shape te komen gaan veel mensen het gevecht met de kilo’s aan. Vet aankomen is eenvoudig, vet verbranden iets moeilijker, al blijft het basisprincipe heel eenvoudig: laat je lichaam meer vet verbranden dan dat je qua calorieën naar binnen gooit.

Discipline helpt

Toch blijkt in het dagelijks leven van veel mensen dat de discipline niet over hele lange tijd vol te houden is. Daarom zijn hier een aantal tips waarmee je efficiënt vet verbrandt; om vervolgens de kilo’s ook definitief van je lichaam te houden.

Keuzes maken

Allereerst doe je er verstandig aan om een onderscheid te maken tussen hoe je er uit wilt zien en het feit dat je daarvoor vet wilt verbranden. Een meerderheid van de mensen sport voor zichzelf om er beter uit te zien. Wat nou als je puur gaat voor het vet verbranden, en de resultaten – ook qua aantrekkelijkheid – vanzelf komen? Is dat niet veel beter dan je blind te staren op een paar vetrolletjes meer of minder?

Echte schoonheid

“Beauty lies in the eye of the beholder” is een veelgehoord Engels spreekwoord. En dat klopt als een bus. Je bent zo mooi als je jezelf vindt, terwijl je objectief vast kunt stellen dat je nu een stuk gezonder bent dan voordat je ging sporten!

Vet verbranden? Zo gedaan

 • Eet niet teveel koolhydraten – aardappelen, rijst, brood. Deze worden dan verbrand in plaats van de lichaamsvetten. Het lichaam spreekt altijd eerst de overige energiereserves aan voordat het aan de vetjes begint.
 • Drink voldoende water – 1,5-2 liter. Hiermee laat je de gifstoffen je lichaam snel verlaten. En het helpt je om een hongergevoel tegen te gaan.
 • Koop eens in de week de boodschappen, op een volle maag. Dit zorgt ervoor dat je genoeg gezonde producten in huis hebt. Ook als je een keer zin hebt om te snacken, is dat niet erg gemakkelijk voor je geest, zeker als je honger hebt. Haal daarom gezonde snacks.
 • Maak een lijstje met je moeilijkste obstakels voor de week. Wanneer verwacht jij een terugval te krijgen in je eetgedrag? Herken dit en wees het voor.
 • Spreek met jezelf af om een aantal keer in de week te sporten. En houd je daar aan. Dit zijn de momenten waar je eigenlijk van moet genieten. Een half uur of zelfs een uur helemaal niemand die aan je hoofd zeurt! Wees er blij mee.
 • Probeer je houding overdag te verbeteren. Een gezonde houding zorgt ervoor dat je lichaam beter in elkaar valt. Vet verbranden zit zeker in de details.
 • Wees blij met wie je bent. Het klinkt als een cliché, en dat is het ook. Maar elke dag met plezier naar jezelf in de spiegel kijken en glimlachen is meer waard dan wat ook. Sommige clichés blijven je ook motiveren. Als je niet vindt dat je er goed uitziet, doe er dan wat aan!

We zijn benieuwd, heb jij moeite met snel vet verbranden?

Nog even snel afvallen voor de zomer?

Geduld is een schone zaak. “Ja, leuk maar de zomer komt er weer aan!” en net als vorig jaar, en het jaar daarvoor…maak je je druk om de overtollige kilo’s. Je bent altijd met je gewicht bezig en wilt snel afvallen voor de zomer, wat levert het je op?

Nergens voor nodig, je weet dat er geen magische formule, pil of poeder is met gegarandeerd succes. Een dieet, je manier van eten, je leefstijl moet je consequent blijven toepassen en heeft continu je aandacht nodig.

Even snel een boekje of kuurtje erin en klaar voor de bikini? Is het effectief? Val je blijvend af? Zodra het boek de kast in gaat, of beter nog, de prullenmand, komt vriend Jojo om de hoek. Ook na de kuur met dure pillen, of shakes komt jojo in beeld. Frustrerend? Ja, hoe kan dat toch? Je bent terug bij af, vaak met een bonus! De vicieuze cirkel van lijnen en aankomen is ongezond. Het jojo-en is erg slecht voor je lichaam en geest.

Je verliest op deze manier geen overtollige kilo’s!

Vooral bij te snel afvallen voor de zomer verlies je veel vocht en spiermassa. Spieren verbruiken energie, vet helaas niet. Bij te streng lijnen gaat het lichaam in de spaarstand staan. Dit houdt in dat je lichaam steeds minder energie nodig heeft, met als gevolg dat je nog minder moet eten om nog af te vallen. Het wordt dus steeds moeilijker om nog af te vallen. Hoe vaker je ‘op dieet’ bent, hoe meer jojo-effect. Herken je dat je al ‘groeit’ van een glas water?

Wees eerlijk tegen jezelf

Kies bewust - afvallen voor de zomer

Wees eerlijk tegen jezelf. Hoeveel diëten wil je nog volgen? Of kies je voor het ontwikkelen van een goed eetpatroon voor het snel afvallen voor de zomer, en pas je je manier van (omgaan met) eten aan? Geen frustraties met punten en kcal tellen. Je moet het zelf doen, en hoe eerder je er en beetje lol in gaat hebben des te beter het is. Wat kennis en kunde op het gebied van voeding en bewegen is absoluut geen overbodige luxe. Kies bewust, en laat je goed adviseren.

Met het voeding- en lifestyle programma krijg je wekelijks nieuwe artikelen en recepten van onze voedingsdeskundige. Daarnaast beantwoordt ze ook al je persoonlijke vragen. Zo kom je precies te weten wat wel gezond is en wat niet. De producten waar het ‘kies bewust’ logo op staat zijn lang niet altijd gezond! Het vraagt tijd en aandacht om je strakkere lijn te verkrijgen, maar zeker ook om hem te behouden… Geduld is een schone zaak…

Het gaat echt niet vanzelf, neem het heft in eigen handen samen met ons!

Neem het heft in eigen hand, maak een keuze, laat je adviseren en motiveren door de juiste begeleiding. Het aanleren van een paar nieuwe gewoonten is een absolute must. Vergeet niet je lange termijn visie. Wat is je doel, je onderliggende plan en welk tijdspad heb je daarvoor nodig. Een marathon loop je niet morgen, hiervoor zul je moeten gaan trainen. Met afvallen, gezond(ere) gewoontes aannemen en beweging werkt net zo! “O ja, ?” Neem nu de eerst stap naar gezondere gewoontes en maak een begin met afvallen voor de zomer. Beweging is onlosmakelijk verbonden met een gezonde leefstijl, én goed vergelijkbaar met afvallen.

Bouw aan een stevig fundament!

Je hebt zelf een keuze, er is geen toverstokje. Het gaat om ontwikkelen van goede gewoontes en een gezonde dosis geduld. Dan kun je nog genoeg afvallen voor de zomer. Het is nu tijd voor actie!

Slank is (g)een kwestie van afzien?

We beginnen vandaag met de conclusie : Slank is geen kwestie van een paar weken weinig eten en veel bewegen! Als je het mij vraagt zijn we de met z’n allen zo langzamerhand de weg kwijt, als het gaat over eten. Het is geen kwestie van afzien las je net, maar we willen wel graag slank zijn. Hoe worden we “slank”?

Heb je veel overgewicht ontwikkeld afgelopen jaren, het afvallen gaat volgens dezelfde lange weg terug… Dit gaat niet ‘voorbij’ na een kuurtje of een paar weken intensief bewegen. Wat wil je als je slank bent? Hoe slank moet je zijn van jezelf voordat….? Of wil je gezond, lekker in je vel zitten en zonder haat liefde verhouding met voeding om kunnen gaan?

Het is niet ingewikkeld

Gezond eten en een goed eet- en leefpatroon ontwikkelen is de juiste manier om op gewicht te komen en te blijven. Het is niet zò moeilijk. We weten allemaal dat fruit gezonder is dan een koek, toch? Er zijn veel meningen over gezond eten, verwarrend? Ja! Ingewikkeld? Nee. Belangrijk is om gezond met eten om te gaan, een balans te vinden wat je eet en met welke gedachte. Ontbijtkoek eten, met de gedachte dat je ervan afvalt, helpt je niet naar een Goedelijn.

Ontbijtkoek is ontzettend suikerrijk. Naast suiker zit er weinig echte voeding in ontbijtkoek. Teveel suikers maken je dik en vaak rondom je buik en heupen. Voeding, hieruit kan je lichaam de energie halen die je lijf nodig heeft. Je wordt echt alleen te zwaar als je meer eet dan je verbruikt. Er is geen product die dit kan oplossen, eten omdat je honger hebt is logisch. Maar waarom eet jij? Meestal ook met een andere reden zoals emoties, verveling of uit gewoonte…

Tip: Schoon je koelkast op!

Slank schoon je koelkast op

We dwalen af, even terug naar Gezond eten. Waar begin je: Een gezonde leefstijl begint bij het opschonen van je (koel)kast. Kijk eens kritisch naar de producten in je koelkast. Neem afscheid van de producten waarvan je eigenlijk wel weet dat ze niet goed voor je zijn. Veel ‘lekkers’ in huis voor het eventuele bezoek? Eet je het zelf echt niet? Wees eerlijk tegen jezelf.

Denk niet in kilocalorieën

Gezond eten las je net. Maar “Wat is gezond eten?” Denk niet in kilocalorieën, lees het etiket. Puur natuur? 100% goed voor je lijf! Heeft het product veel bewerkingen ondergaan? Minder goed voor je lijf. Hoe meer bewerkingen, hoe minder goed het voor je lijf is. Gezond eten is trouwens van belang
voor iedereen, niet alleen voor iemand met overgewicht. Met één gezonde maaltijd ben je er niet, ook met een ongezonde maaltijd ben je niet ongezond. Gezondigen mag  Het gaat om het vinden van de balans.

Slank is geen kwestie van afzien, het is keuzes (leren) maken

Vergeet, naast gezonde voeding, de volgende aandachtspunten niet: Je lichaam is geen machine! Ieder lichaam is verschillend in o.a. leeftijd, spier/vet verdeling, verbranding en de invloed van hormonen. Ieder lichaam is uniek, en reageert anders!

Als je veel (crash)diëten hebt gevolgd kan je verbranding soms moeizaam weer worden verhoogd, dat heeft tijd nodig. Dus de hoeveelheid gewichtsverlies is voor iedereen verschillend en is niet iedere week gelijk. Focus dus niet te veel op de kilo’s en de kilocalorieën , maar op de spier/vet massa en je contouren!