Gezond recept – Broccoli ovenschotel met notendakje

Deze groene variant uit de familie van de bloemkool, witte kool, koolrabi en ja schrik niet, de radijs, is makkelijk te bereiden, goed te combineren, het hele jaar verkrijgbaar, smaakvol en heel erg gezond.

Broccoli bevat namelijk een stofje (isothiocynaat) dat er voor zorgt om kankerverwekkende stoffen zo snel mogelijk het lichaam weer uit te krijgen en zo de kans op kanker vermindert. Ook bevat deze broccoli een flinke dosis vitamine C, vezels, kalium en calcium. Genoeg redenen dus om een lekkere broccoli maaltijd op tafel te zetten.

Deze broccoli ovenschotel is vegetarisch en voldoet aan de norm gezonde voeding. Naast heel veel vitamines en goede vetten door de gemengde notenmix, levert een portie ongeveer 600 kcal per persoon. 

Broccoli ovenschotel met notendakje

De ingrediënten voor een ovenschotel voor 2 personen:

450 gram kruimige aardappels
450 gram broccoli roosjes
1/2 rode paprika in stukjes
75 gram gemengde noten (ongezout)
100 gram zachte geitenkaas
Vers gemalen peper naar smaak
Eventueel een scheutje melk
Ovenschotel & oven

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Kook de broccoli roosjes beetgaar in een klein laagje water. Kook altijd zo kort mogelijk en gebruik zo weinig mogelijk water zodat vitamines niet verloren gaan. Kook de aardappels en pureer deze samen met de zachte geitenkaas tot een gladde puree. Is de puree te droog? Voeg dan een scheutje melk toe. Voeg vers gemalen zwarte peper toe voor de smaak. Leg de broccoli roosjes in de ovenschaal en verdeel de rode paprika snippers over de broccoli. Schep de aardappelpuree over de broccoli en paprika en strijk de puree glad. Hak de notenmix grof en verdeel deze over de aardappelpuree zodat er een mooi dakje ontstaat. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak deze in 20 minuten af op 200 graden. Makkelijk, gezond en lekker!

 

Eet smakelijk!

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *