De bilspieren trainen voor maximaal resultaat

In het vorige artikel zijn we ons bewust geworden dat het belangrijk is om grote spieren te trainen voor een goed resultaat. De grootste spieren zijn de bilspieren gevolgd door de rug(core) en de benen. Vandaag geen we in op hoe je de bilspieren thuis kan trainen.

 

Hoe kan je bilspieren trainen?

Het zijn de grootste spieren in ons lichaam, de evolutie heeft ze niet voor niets gevormd zoals ze zijn. We gebruiken ze bij de belangrijkste bewegingen die een mens kan maken om voort te kunnen bewegen. Met name om kniebuigingen te kunnen maken (knielen), om te bukken, om voorover te buigen en om je rug rechtop te houden.  Alles samen: om te kunnen staan en te lopen.

Alleen lopen is niet voldoende

Lopen is altijd goed, maar de trainingsprikkel voor de bilspieren is daarmee niet hoog genoeg om voor genoeg resultaat te zorgen. Het is namelijk een relatief makkelijke beweging die we erg lang vol kunnen houden en waarmee we dus weinig verbranden. Wat we nodig hebben zijn oefeningen om de trainingsprikkel te verhogen waardoor we het gewenste resultaat krijgen, namelijk vetverbranding en strakker lichaam.

Waarom cardiotraining?

Als eerst denk je natuurlijk aan joggen, crosstrainen, fietsen, dit noemen we cardiovasculair trainen. Dat klopt, als je dit lang doet verbrand je ook heel wat vetten. Maar bij veel mensen zie je dat grote spieren zoals de bilspieren niet sterk en groot genoeg zijn om voldoende te kunnen verbranden. Laat staan blessures voorkomen en de gewrichten beschermen.

Deze spieren zullen door krachttraining versterkt moeten worden. Cardiotraining voelt ook helemaal niet prettig als je geen sterke spieren hebt. Je bent snel uitgeput, je krijgt last van je gewrichten of andere klachten en moet jezelf blijven motiveren om maar door te gaan. Niet bepaald prettig en je verbrandt niet veel.

Train je bilspieren met deze 7 gratis video’s

Begin vandaag nog met het trainen van je bilspieren. Op http://onlinepersonaltrainer.nl vertellen we daar meer over. Wil je alvast beginnen met 7 gratis video’s? Schrijf je dan hieronder in en ontvang deze direct per e-mail.


New Graphic

 Vul hieronder jouw naam en e-mail in en je krijgt GRATIS toegang tot meer dan 7 video’s van het Thuis Trainen Programma. Zo overtuigd is Arno dat het voor jou werkt!

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *