De schuine en rechte buikspieren trainen

Er komen geregeld mensen langs in de sportschool met de vraag welke oefeningen het beste zijn om de buik te trainen. Alle oefeningen die je kunt doen voor je buik zijn goed. Met elke oefening train je op een andere manier je buikspieren.

Trainen is belangrijk
Buikspieren trainen is erg goed voor je CORE. Dit zijn de rechte-, schuine- en onderbuikspieren samen met de onderrug. Vanuit je CORE komen namelijk alle bewegingen. Een goed getrainde CORE zorgt voor een goed bewegingsmechanisme. Het is daarom erg belangrijk dat deze goed getraind zijn.

Met de onderstaande oefeningen zul je de rechte en schuine buikspieren trainen. Buikspieren trainen kan ook heel goed buiten, dat is te zien in de 2 video’s van elk 3 minuten. Waarom zal je buiten willen trainen?

Zodra je buiten traint voel je jezelf een stuk energieker, je hebt de ruimte en je hebt genoeg frisse zuurstof om je heen. Het is echt aan te raden indien de mogelijkheid bestaat om buiten te trainen.

2 video’s met goede buikspieroefeningen
Hieronder zijn de 2 verschillende soorten video’s weergeven.

Rechte buikspieroefeningen

Schuine buikspieroefeningen

Laat even een reactie achter, ben benieuwd wat je van de oefeningen vindt!

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *