Een hogere intensiteit verhoogt de vetverbranding

Waarom is het zo belangrijk om de intensiteit van de oefeningen aan te passen? Zodra je de oefeningen regelmatig uitvoert begint je lichaam eraan te wennen. Je lichaam vind veranderingen van oefeningen niet ‘leuk’ omdat het indien je het anders uitvoert, weer moet wennen. Je spieren zijn getraind zodat je merkt dat de oefeningen makkelijk uit te voeren zijn.Het beste resultaat behaal je door de oefeningen om de 6 weken aan te passen. 

Weinig tijd om te trainen?
Het is aan te raden als je weinig tijd hebt om de oefeningen op een hogere intensiteit uit te voeren. Wat zijn de voordelen hiervan?

 – Je hebt een hogere vetverbranding tijdens de uitvoering
– Je verbrand vet na je training omdat je lichaam zich moet herstellen
– Je conditie verbetert
– Een betere stofwisseling

Je lichaam moet namelijk herstellen zodra jij de oefeningen op een hoge intensiteit hebt uitgevoerd. Je merkt dat je hartslag flink omhoog gaat en na de oefening uitgevoerd te hebben zal je lichaam zich moeten herstellen. De brandstof voor het verhoogde zuurstofgebruik komt bijna volledig uit vetten. Het helpt je dus om vet te verbranden.

Lage intensiteit en hoge intensiteit
Een lage intensiteit zorgt er ook voor dat er vet wordt verbrand. Als we de lage intensiteit vergelijken met de hoge intensiteit dan kunnen we concluderen dat je met een hoge intensiteit meer vet verbrandt. Dit komt doordat er na de training ook nog vet wordt verbrand omdat je lichaam moet herstellen.

 Belangrijk
Het is echt belangrijk om de basis aan te leren met een lage intensiteit zodat de oefeningen goed worden uitgevoerd. Verhoog de intensiteit pas zodra je er zeker van bent dat je de oefeningen goed uitvoert.

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *