Gezond recept – Portobello gevuld met Hüttenkäse

Van simpele witte champignon tot exotische shi-take en portobello. De paddenstoelen familie is van alle markten thuis. Ze kunnen door de pasta, bij het vlees en in de saus en soep. Kortom, lekker veelzijdig dus.

Naast veelzijdig biedt de paddenstoelen familie ook nog een flinke dosis gezondheid.  Zo bevatten de bekende witte champignons vitamine A en C en ook natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer en leveren ze tussen de 11 en 50 kcal (afhankelijk van hoe je ze bereidt) per 100 gram. De hoogste tijd dus voor een lekker, makkelijk en gezond recept met paddenstoelen dus!

Portobello; de koning onder de paddenstoelen

De portobello is een van de grootste paddenstoelen uit de familie en heeft een meer uitgesproken smaak dan de witte en bruine (kastanje) champignons. Deze reuze paddenstoel is makkelijk te bereiden, perfect te combineren en rijk van smaak.

Een portobello staat ongeveer gelijk aan 100 gram groenten. De gevulde portobello voldoet aan de norm gezonde voeding en levert ongeveer 280 kcal per persoon op.

Portobello gevuld met Hüttenkäse (2 personen)

–          2 schoongeborstelde portobello’s
–          100 gram Hüttenkäse
–          50 gram ongezouten cashewnootjes 155
–          10 zwarte olijven zonder pit
–          ½ rode paprika
–          Verse bieslook
–          Verse zwarte peper

Snijd olijven en paprika in kleine stukjes. Hak de cashewnoten grof. Knip de bieslook tot fijne snippers. Meng de olijven, paprika, cashewnoten en bieslook door de Hüttenkäse en breng op smaak met verse zwarte peper. Als de portobello’s nog een steel hebben snijd deze dan af en hak het steeltje fijn en voeg toe aan het Hüttenkäse mengsel. Smeer het mengsel op de onderzijde van de portobello en leg de portobello met de besmeerde kant naar boven in een in geoliede ovenschaal. Liever geen olie? Gebruik dan een beetje bouillon of scheutje witte wijn. Plaats de portobello’s circa 20 minuten in de voorverwarmde oven (200 graden).

Portobello is lekker bij een groene salade eventueel aangevuld met gekookte aardappeltjes of krieltjes.  

 

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *