groene smoothies kopen

Groene smoothies kopen

Kan je groene smoothies kopen in plaats van zelf maken? We weten allemaal dat je thuis met de blender heel veel lekkere groene smoothies kan maken, maar soms heb je daar even geen tijd voor, dus zijn groene smoothies ook ergens te koop?

Super vers en gezond

Helaas is het antwoord grotendeels nee. Of nou ja, helaas… dit is niet voor niks. Een groene smoothie is zo gezond omdat hij wordt gemaakt van verse groente en fruit. Wanneer je dit in een potje, pakje of flesje stopt dan verdwijnen de vitamines redelijk snel. Vooral wanneer een groene smoothie wordt blootgesteld aan licht en temperatuurschommelingen gaat de voedingswaarde achteruit.

Je kan dus het beste een groene smoothie vers maken en direct opdrinken in plaats van een groene smoothie kopen, als je er al ééntje vindt in een winkel.

Kant-en-klare groene smoothies kopen

Je kan bij sommige (natuurvoedings-)winkels of specifieke gezondheidswinkels soms groene smoothies kopen, maar je ziet ze eigenlijk weinig. Om bovenstaande reden. Wel kan je tegenwoordig bij veel lunchtentjes lekkere groene smoothies kopen.

Dat is de beste manier om buiten de deur een lekkere groene smoothie te drinken, want deze is veelal vers en bevat daarom nog zo veel mogelijk vitamines! En je hoeft er helemaal niets voor te doen, alleen even afrekenen.

Er zijn ook een paar (locale) initiatieven waar je groene smoothies kan kopen, soms in abonnement vorm, waarbij er bijvoorbeeld 3 flesjes groene smoothies worden thuisbezorgd zodat je drie dagen een lekkere en gezonde groene smoothie kan drinken. Informeer in je vriendenkring of online.

Conclusie: Doe het liever niet

Maar… als je denkt aan groene smoothies kopen, in de winkel: denk nog eens na! Het is veel beter om zelf een groene smoothie te maken dan te kopen. Daarbij is het maken van een groene smoothie één van de makkelijkste dingen die je in de keuken kan doen dus daar hoef je je geen zorgen om te maken! Maak eventueel genoeg voor drie dagen en bewaar de groene smoothie in de koelkast.

In Hét Groene Smoothie handboek worden veel handige tips en trucs gegeven voor het maken van een groene smoothie. Hoe kun je eigenlijk groene smoothies maken voor de hele week? Daarnaast vind je op deze pagina ook nog een video over groene smoothies.

Ben jij opzoek naar kant-en-klare groene smoothies of kies je liever voor de super verse en meest gezonde groene smoothie?  

Mirte Kaan

Mirte Kaan

Voedingsdeskundige at Thuis Trainen
Als voedingsdeskundige deel ik graag mijn kennis met jou en sta ik klaar om je vragen te beantwoorden.

Producten van Mirte

Hét Groene Smoothie Handboek
Het Groene Smoothie Handboek

Dit is het nieuwste product waar ik aan mee heb gewerkt. In dit handboek vind je meer dan 40 heerlijke smoothie recepten en krijg je veel deskundig advies. Klik hier voor meer informatie
Mirte Kaan

Latest posts by Mirte Kaan (see all)

3 antwoorden
  1. Fedor
    Fedor zegt:

    Ik houd ook van gemak. Gewoon zelf maken is dus het beste. Dan blijf ik mijn eigen smoothie lekker zelf maken, ben er toch al aan gewend. Mirte, bedankt voor je al je gezonde en praktische tips. 🙂

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *