14 Dagen Groene Smoothie Challenge

Aanstaande maandag is het zover, dan start de eerste groene smoothie challenge van Thuis Trainen. Deze challenge duurt in totaal 14 dagen. Het is de bedoeling dat je elke dag een groene smoothie maakt en drinkt uit Hét Groene Smoothie Handboek. Dit gaan we doen met een selectieve groep.

We geven voor deze challenge 1x een blender weg (t.w.v. € 45,-) + je ontvangt jouw investering terug van Hét Groene Smoothie Handboek (t.w.v. € 27,-). Lees hieronder hoe je meer kans maakt.

Hoe werkt het?

Het is eigelijk heel simpel. Er is een Facebook event aangemaakt voor de 14 dagen Groene Smoothie Challenge waar je gratis aan kunt deelnemen. Op de event pagina plaats je een foto van de groene smoothie die je hebt gemaakt voor die dag. Zo maken we het lekker interactief en kunnen we elkaar inspireren.

Groene Smoothie Challenge deelnemen

Omdat het fruit niet 2 weken lang goed blijft adviseren wij om elke 4 dagen even verse ingrediënten te halen voor je groene Smoothie.

Stap 1: Kies een aantal lekkere Smoothies uit het Groene Smoothie Handboek
Stap 2: Schrijf de ingrediënten op je boodschappenlijst en haal deze in huis
Stap 3: Maak vervolgens elke dag een lekkere smoothie
Stap 4: Plaats een foto op de Facebook event pagina

Aanmelden

Meld je aan vòòr 18 mei 2015 op de Facebook event pagina

Heb je geen Facebook en wil je toch kans maken op de prijzen? Stuur dan je foto naar ons toe via dit formulier. Zo maak je ook nog kans op de prijzen.

De enige voorwaarde is dat je in het bezit bent van Hét Groene Smoothie Handboek. Heb je deze nog niet? Dan kun je deze hier bestellen

Hoe verhoog je jouw kans om de prijs te winnen?

In 2014 was dit de beste blender, verkozen door de Consumentenbond. Het gaat om de blender Trebs to go. Een hele handige blender waarbij je jouw smoothie ook voor onderweg mee kan nemen. Daarnaast krijg je jouw investering terug van Hét Groene Smoothie Handboek.

groene-smoothie-blender

Let op, hoe actiever je meedoet, hoe meer kans je maakt op de prijs. Dus wanneer je elke dag een foto plaatst of instuurt, hoe meer kans je maakt om gekozen te worden tot winnaar.

Wij zijn er klaar voor jij ook? Heb je vragen tijdens de challenge? Dan kun je deze ook onder dit bericht aan ons stellen

Groene smoothies kopen

Kan je groene smoothies kopen in plaats van zelf maken? We weten allemaal dat je thuis met de blender heel veel lekkere groene smoothies kan maken, maar soms heb je daar even geen tijd voor, dus zijn groene smoothies ook ergens te koop?

Super vers en gezond

Helaas is het antwoord grotendeels nee. Of nou ja, helaas… dit is niet voor niks. Een groene smoothie is zo gezond omdat hij wordt gemaakt van verse groente en fruit. Wanneer je dit in een potje, pakje of flesje stopt dan verdwijnen de vitamines redelijk snel. Vooral wanneer een groene smoothie wordt blootgesteld aan licht en temperatuurschommelingen gaat de voedingswaarde achteruit.

Je kan dus het beste een groene smoothie vers maken en direct opdrinken in plaats van een groene smoothie kopen, als je er al ééntje vindt in een winkel.

Kant-en-klare groene smoothies kopen

Je kan bij sommige (natuurvoedings-)winkels of specifieke gezondheidswinkels soms groene smoothies kopen, maar je ziet ze eigenlijk weinig. Om bovenstaande reden. Wel kan je tegenwoordig bij veel lunchtentjes lekkere groene smoothies kopen.

Dat is de beste manier om buiten de deur een lekkere groene smoothie te drinken, want deze is veelal vers en bevat daarom nog zo veel mogelijk vitamines! En je hoeft er helemaal niets voor te doen, alleen even afrekenen.

Er zijn ook een paar (locale) initiatieven waar je groene smoothies kan kopen, soms in abonnement vorm, waarbij er bijvoorbeeld 3 flesjes groene smoothies worden thuisbezorgd zodat je drie dagen een lekkere en gezonde groene smoothie kan drinken. Informeer in je vriendenkring of online.

Conclusie: Doe het liever niet

Maar… als je denkt aan groene smoothies kopen, in de winkel: denk nog eens na! Het is veel beter om zelf een groene smoothie te maken dan te kopen. Daarbij is het maken van een groene smoothie één van de makkelijkste dingen die je in de keuken kan doen dus daar hoef je je geen zorgen om te maken! Maak eventueel genoeg voor drie dagen en bewaar de groene smoothie in de koelkast.

In Hét Groene Smoothie handboek worden veel handige tips en trucs gegeven voor het maken van een groene smoothie. Hoe kun je eigenlijk groene smoothies maken voor de hele week? Daarnaast vind je op deze pagina ook nog een video over groene smoothies.

Ben jij opzoek naar kant-en-klare groene smoothies of kies je liever voor de super verse en meest gezonde groene smoothie?  

Groene smoothie avocado gezond?

Is een groene smoothie avocado gezond? En waarom zou je een groene smoothie met avocado drinken? Avocado ziet dan misschien groen, maar dat wil niet zeggen dat een smoothie met fruit en avocado een ‘groene smoothie’ wordt. Is dit de meest gezonde groene smoothie? 

Wat is een groene smoothie?

Een groene smoothie is een smoothie met groene bladgroenten. Groene bladgroenten blijven de basis van een groene smoothie. Daarbij komen lekkere en gezonde ingrediënten om je groene smoothie compleet te maken. Denk aan banaan en frambozen, of amandelmelk en vanille. En altijd een scheutje water om de groene smoothie drinkbaar te maken.

Groene smoothie avocado mijn favoriet?

groene smoothie avocadoEen groene smoothie avocado is ontzettend gezond. En lekker! Avocado zorgt voor een romige smaak en maakt de sterke smaak van sommige soorten groenten milder. Daarom is avocado bijvoorbeeld perfect te gebruiken in een groene smoothie met boerenkool of rucola.

Avocado gaat ook goed samen met verschillende soorten fruit en andere ingrediënten.

Hieronder vind je één van mijn favoriete groene smoothie avocado recepten. Gebruik de volgende ingrediënten:

  • Avocado;
  • Andijvie;
  • Amandelmelk;
  • Vanille;
  • Banaan.

Het lijkt net een milkshake. Maak zelf ook eens een groene smoothie met avocado: een echte aanrader!

Waarom is avocado zo gezond?

Avocado is super gezond: veel enkelvoudige onverzadigde vetten, eiwitten en vezels (zowel oplosbaar als onoplosbaar > erg goed voor de stoelgang!). Avocado bevat veel vitamines voor een mooie huid, mooie nagels en haren. Officieel is avocado een vrucht, maar weinig mensen eten hem op deze manier. Vaak wordt hij gebruikt in hartige gerechten zoals in guacamole of met een beetje zout en peper als broodbeleg.

In Hét Groene Smoothie Handboek vind je snelle groene smoothie avocado recepten. Avocado kan je veelzijdig gebruiken bij het maken van een smoothie.

Wist je trouwens dat er een verschil zit in groene smoothies voor een beginnende en de gevorderde drinker? Wist je dat er een truc is om smoothies te maken voor de hele week?

Ik ben benieuwd: Voeg jij regelmatig een avocado toe in je groene smoothie?