Help, hoe kom ik van mijn kipfilets af?!

Kipfilets? Ja, veel mensen hebben last van de meewuivende stukken vel aan de achterkant van de armen. Eens kijken of we die zogenaamde kipfilets ook weg kunnen trainen…

De bovenarm heeft aan de voorkant de biceps  – de spierballen  – en aan de achterkant de triceps. De triceps is een spier die uit, de naam zegt het al, drie delen bestaat en eigenlijk sterker is dan de biceps die uit maar twee delen bestaat. Als de triceps niet goed of onvoldoende getraind wordt dan ontstaan de zogenaamde kipfilets die zo vrolijk meebewegen bij het zwaaien. Om voor- en achterkant van de bovenarmen in balans te krijgen zal je aan de bak moeten…

Trainen van de kipfilets

De triceps kun je weldegelijk trainen maar eerlijk is eerlijk, dit is moeilijker dan de voorkant van de armen. Niet zo gek want die biceps die gebruiken we in ons dagelijks leven al veel vaker. Om de kipfilets aan te pakken zal je echt aan de bak moeten. Een simpele oefening voor het trainen van de triceps is het dippen (omgekeerd opdrukken). Een oefening die je simpel thuis kunt doen!

Steun met twee handen op het randje van een stoel, bank  of tafel die stevig staat. Je rug is naar het meubelstuk gericht. Plaats je handen langs je lichaam en zet je voeten naast elkaar een halve meter naar voor. Buig nu beide armen zodat de ellebogen recht naar achter gaan en je billen recht naar beneden gaan. Voel die kipfilets werken!

Voor gevorderden

Is het dippen een makkie? Zet je voeten dan steeds verder weg zodat er meer kracht op de armen komt. Dit zal de kipfilets laten branden….

Meer oefeningen

In het programma van Thuis-Trainen worden er, naast het dippen, ook voldoende andere oefeningen aangereikt om de kipfilets de baas te worden. Het gaat niet vanzelf…maar het kan wel!

 

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *