hoe super zijn superfoods

Hoe super zijn SuperFoods?

Tegenwoordig hoor je en zie je het overal ‘SuperFoods zijn gezond’. Het is een populair onderwerp. Maar waarom zijn ze zo gezond? Uiteraard geven ze een positief effect op het lichaam maar werkt het ook echt als geneesmiddel? Dat is nog maar de vraag. Ze zijn puur en zonder toegevoegde ingrediënten. En zijn daarom ook een stuk duurder. Of is dat ook commercieel omdat het nu een trend is?

Wat is de top 5 van de meest genoemde superfoods?

Dit is de top 5 van de meest genoemde SuperFoods:

1.    Gojibes
2.    Chiazaad
3.    Acaibes
4.    Baobab
5.    Kaneel

gojibessen

chiazaad

acaibessen

Natuurlijk zijn het goede producten en geven ze een positief effect. Maar eigenlijk is er nog maar heel weinig onderzoek gedaan naar de effecten en reacties op het lichaam.

Een paar voorbeelden:

Acaibes

Werking van de blauwe bes. Dit kleine besje bevat namelijk anthocyaan, een stof die de bes zijn blauwe kleur geeft. Deze stof heeft een goede werking op hart en bloedvaten. De kleurstof kan er onder andere voor zorgen dat de vetophoping (voornamelijk ophoping van cholesterol) in de bloedvaten wordt verminderd.

Chiazaad

Chia zaden bevatten vezels, omega-3, mineralen en proteïnen. Ze zijn zelfs één van de rijkste bronnen voor plantaardige omega-3. Chia zaden bevatten veel vezels. Vezels bevatten geen voedingsstoffen voor je lichaam, maar ze zijn wel belangrijk voor een goede darmwerking.

Kaneel is een heel gezond, immuunversterkend product.

Maar van dichterbij bekeken:

Er zijn maar een handje vol studies die echt onderzoek hebben gedaan naar de gezonde werking van SuperFoods. Het ligt toch wat ingewikkelder dan men denkt. En daar gaan nog jaren overheen of we dat zeker weten. En door overmatig gebruik -> media aandacht stimuleren tot kopen van SuperFoods kan men de productie niet bijhouden en wordt er toch gemanipuleerd om iedereen van dienst te kunnen zijn. En helaas zijn onze SuperFoods dus duur en zijn ze wel echt natuurlijk?

Ben jij inmiddels bekend met de SuperFoods? Welke Superfoods haal je vaak in huis en welke vind je het lekkerst?

Kelby Jongen

Kelby Jongen

Kelby is de personal trainster van Thuis Trainen.

Ze is verantwoordelijk voor het maken van de work-outs en leert hoe je training en voeding het beste kunt combineren voor het snelste en beste resultaat.

Haar motto is: "When nothing goes right GO Left". Er is altijd een manier om je doelen te behalen alleen daarvoor zullen we wel wat moeten doen.

Door de jaren heen heeft ze veel ervaring opgedaan. Ze is personal trainster geweest bij het RTL 4 programma Obese, heeft de olympische sporters begeleidt tijdens de Olympische spelen in Londen, Heeft nationale en internationale ervaring op het gebied van personal training.
Kelby Jongen

Latest posts by Kelby Jongen (see all)

6 antwoorden
 1. RIA
  RIA zegt:

  hallo allemaal,

  Ik ben een fan van chia zaad. Ik gebruik het haast elke dag samen met gebroken lijnzaad.
  Gebruik jij het ook en ben je prijsbewust?
  Koop het dan in de Markthal in Rotterdam!!! € 7,– per kilo!!! Niet te geloven!!!
  Als dit chiazaad inderdaad van de Andes komt of van waar dan ook, is dit mijns inziens onbespoten!! De mensen daar die het kweken, zijn te arm en hebben dus ook het geld niet voor bestrijdingsmiddelen.
  Als die eens wisten wat voor prijzen wij er in Europa voor betalen!!! Ik zelf heb inderdaad het idee, dat de tussenhandel er een grote winstmarge op gooit, om lekker te verdienen. Dus mensen oogjes open en niet alles klakkeloos betalen wat er gevraagd wordt… Kijk goed rond en vergelijk de prijzen van superfoods…Bezoek ook eens een toko.. scheelt je enorm in je portemonnee..
  Doe er je voordeel mee…

  groetjes Ria

  Beantwoorden
 2. Irma
  Irma zegt:

  Het lekkerst vind ik aardbeien. Paprika en tomaat en gember zijn ook echte superfoods. Kaneel kan wel een superfood zijn, maar teveel kaneel is niet goed, dan wordt het giftig. Dus kaneel is goed, maar wel met mate.

  Beantwoorden
 3. Fedor
  Fedor zegt:

  Bedankt voor dit wetenswaardig artikel.

  Een week geleden werd als verrassing een maaltijd met Chia zaden voor mij klaar gemaakt. Heerlijk smullen was dat. Ga ik vaker eten, zeker nu ik weet dat het zo gezond is. 🙂

  Beantwoorden
 4. Tio
  Tio zegt:

  Het zal wel een hype zijn of een trend. Ze spelen in op je gemoed. Van mensen willen afvallen of hebben lovehandles en willen aan het strand verschijnen en dan spelen ze hier op in.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *