Hoe vaak kan een mens herstarten met trainen?

Hoe vaak kan een mens herstarten met sporten? Zo vaak als je wilt en dat is maar goed ook.  Zoals inmiddels duidelijk zal zijn is sportiviteit mij niet aangeboren.  Een echte liefhebber zal kost wat kost altijd doorgaan met zijn sportschema.

Iemand als ik (en velen met mij) zal net even sneller besluiten ‘vandaag maar even niet’ te sporten. 

Bewust van dat beweging noodzakelijk is maar…

We zijn ons echter wel bewust van het feit dat voldoende beweging noodzakelijk is voor een goede lichamelijk conditie.

Afgelopen weken stonden voor mij in het teken van griep en het verlies van een dierbare. Het is niet in mijn hoofd opgekomen om alles er ‘even lekker uit te sporten’; dat zit niet in mijn aard. Ik duik dan weg in een warme trui, drink liters hete thee en zoek troost in alle rust en soms ook chocola ;-).

Weer opnieuw begonnen

Vandaag ben ik dus weer gestart. Eenmaal bezig denk ik dan steevast: “Hè, dit is toch eigenlijk heel lekker om te doen, waarom geef ik zo snel op?”

Door telkens weer opnieuw te beginnen en niet jezelf uit te foeteren als het een keer niet gaat,  ga je stap voor stap een gewoonte maken van je sportritueel en ga je het leuk vinden. Iets wat je leuk vindt om te doen ga je niet meer uitstellen, maar dat krijgt prioriteit op je overvolle things to do lijstje.

Grappig om te weten is dat ik dit verhaal heel vaak met mijn cliënten bespreek en dan gaat het over verandering van eetgedrag. Daar heb ik zelf helemaal geen problemen meer mee en dat is ooit heel anders geweest. Ik weet dus dat het er in zit. Ik weet dat het mogelijk is dat een aantal keren per week sporten net zo gewoon kan worden als tandenpoetsen.

Jezelf toespreken werkt!

Ik herhaal nog maar weer eens;

Vallen en opstaan, zonder oordeel en op vriendelijke besliste toon jezelf toespreken.

Even dacht ik dat ik weer niet kon trainen vandaag. Ik heb een pittige tennisarm (en nee, ik tennis niet..), maar eerlijk is eerlijk; push-ups gaan wat lastig maar die buik , billen en benen zitten heel ver van mijn arm!

Succes weer allemaal!

Lieve groet

Pia

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *