Hogere verzekeringspremie bij overgewicht

Verzekeraars willen de premie gaan verhogen voor mensen met overgewicht. Het is vandaag het gesprek van de dag. De extra kosten van een levensverzekering kunnen wel oplopen tot duizenden euro’s.

Een woordvoerder van de Verbond voor Verzekeraars verklaart tegenover ANP en Nu.nl het volgende:

“Er is nu eenmaal duidelijk wetenschappelijk bewijs dat obese mensen een hogere sterftekans hebben dan mensen zonder overgewicht.”

Volgens Aegon is de situatie te vergelijken met een autoverzekering. “Daar zie je ook steeds meer persoonlijke premieverschillen, op basis van onder meer rijgedrag. Dat ga je ook bij levensverzekeringen zien. Rookgedrag speelt ook een steeds belangrijkere rol.”

Wat vind jij daar nou van?

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
8 antwoorden
 1. Carla van Wees
  Carla van Wees zegt:

  het is al moeilijk genoeg om op een ideaal gewicht te komen of te blijven, word je dan ook nog gestraft door je verzekering?? misschien moeten ze dit op een andere manier aanpakken en de mensen helpen , ondersteunen. Dit is iets dat je niet kan vergelijken met een autoverzekering, als je als jongere meer moet betalen, weet je ZEKER dat je daar op een bepaalde leeftijd van af bent.

  Beantwoorden
 2. Heike
  Heike zegt:

  Laat ons eerst maar eens bij de overheid beginnen. En de voedingsindustrie. Zo lang dat ons het ongezonde eten in verlokkende reclames aangeboden wordt én het gezonde eten onbetaalbaar blijft, moeten zij hun grote managersmond houden!!!! Er worden miljoenen verdiend met al het ongezonde, gesuikerde en vette voedsel, en nu willen ze óók nog verdienen aan de gevolgen ervan? Belachelijk. Het is hoog tijd dat de mensen in opstand komen………ik krijg hier spontaan hoge bloeddruk van!

  Beantwoorden
 3. Lyda
  Lyda zegt:

  Ik vind het belachelijk, als ze dat doorvoeren moeten ze ook rokers en alcoholisten in deze regel laten vallen! En dan nog is het niet eerlijk omdat niet iedereen met overgewicht dit aan teveel eten heeft te danken.

  Beantwoorden
 4. Pia Harrevelt
  Pia Harrevelt zegt:

  Nou daar vind ik wel wat van.

  Overgewicht is geen bewuste keuze en niemand geniet ervan om een leven lang strijd te voeren met zichzelf, de weegschaal en voeding.
  Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij overgewicht.
  Daarbij is iemand met een wat hoger bmi niet per definitie ongezonder dan een dun persoon die misschien hele dagen alleen maar junkfood eet en nooit beweegt. Er heersen behoorlijk wat vooroordelen wat betreft overgewicht.

  In mijn praktijk zie ik mensen die op elk gebied de discipline hebben om ieder doel wat zij voor ogen hebben te bereiken. Om de strijd met eten op te kunnen geven en de juiste keuzes te gaan maken hebben ze hulp en begeleiding nodig en geen bestraffende vinger.
  Ik denk dat door velen zwaar onderschat wordt hoeveel intens verdriet en wanhoop het met zich meebrengt om dagelijks het gevoel te hebben ergens tegen te strijden waar niet van te winnen valt. De oordelen en meningen die anderen daar dan ook nog over hebben kunnen net dat laatste beetje zelfvertrouwen wegnemen wat nodig om mensen goed voor zichzelf te laten zorgen. En daar draait het allemaal om.

  Ik ben het er absoluut mee eens dat we met zijn allen (ouders, regering, bedrijfsleven, scholen, sportkantines) stappen moeten zetten om een verandering teweeg te brengen en obesitas drastisch te laten afnemen.

  Obese mensen in die tussentijd discrimineren en te straffen met hogere verzekeringspremies vind ik ronduit een schande!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *