Gezond recept – Stamppot Zuurkool met Zalm

December is een maand die voor vele in het teken staat van lekker snoepen en lekker eten. Maar lekker kan ook gewoon heel gezond zijn….  Deze keer een lekker gezond recept voor een winters stamppotje.

Zuurkool  bevat weinig calorieën en van nature veel vitamine C. Een belangrijke vitamine in deze wintermaanden om de weerstand op peil te houden.  Dit keer geen zuurkool met spek en worst maar met heerlijke zalm snippers. Zalm behoort tot de gezonde vette vissoorten en levert belangrijke onverzadigde vetten. Kortom, een op en top gezonde en lekkere maaltijd voor de gure decembermaand.

Stamppot Zuurkool met Zalm – 2 personen

400 gram aardappel 
400 gram uitgelekte zuurkool
200 gram zalmsnippers
100 gram zwarte olijven
Scheutje magere yoghurt 
Vers gemalen peper en nootmuskaat naar smaak 

Breng de aardappels aan de kook en voeg daarna de uitgelekte zuurkool toe en kook deze mee tot de aardappels gaar zijn. Giet de aardappels af, voeg een scheutje magere yoghurt toe en stamp de aardappels en de zuurkool door elkaar. Snij de olijven in grove stukken en voeg deze samen met de zalmsnippers toe, en schep deze door de stamppot heen. Voeg eventueel vers gemalen zwarte peper en nootmuskaat toe voor de smaak.

Deze stamppot zuurkool met zalm voldoet aan de norm gezonde voeding en levert ongeveer 450 kcal per persoon op. 

Eet smakelijk!

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *