Mentale Energie, wat is het eigenlijk?

Mentale energie, je hoort het vaker maar wat is het eigenlijk?

Mentale energie betekent dat je de controle hebt over je gedachten en emoties. Wanneer je deze controle hebt,  betekent dit, dat je eigenlijk de controle hebt over jezelf.

Het klinkt geweldig, de controle hebben over jezelf. Geen twijfels, geen negatieve gedachten. Hoe bereik je dit?

Bij Mentale energie is visualisatie belangrijk. Wanneer je visualiseert dat je gaat falen, hoef je niet verrast te zijn dat je daadwerkelijk faalt. Ben je je aan het voorbereiden op een presentatie? Laat je gedachten dan niet leiden door angst. Strenge blikken waar je een rood hoofd van krijgt, vragen die je niet kan beantwoorden. Nee, denk aan hoe jij daar staat. Jij vertelt een interessant verhaal en iedere luisteraar hangt aan je lippen. Aan het einde van je presentatie neem je een daverend applaus in ontvangst.

Blijf altijd in het hier en nu

Blijf altijd in het hier en nu. Richt je op je doel en schakel andere gedachten en emoties uit. Denk niet aan ervaringen uit het verleden en niet aan gevolgen voor de toekomst. Je blijft in het hier en nu. Beleef het moment met al je zintuigen!

Zeg niet tegen jezelf dat je niet gaat stotteren, want het woordje “niet” wordt door je hersenen niet waargenomen. Met als resultaat dat je juist wel zult gaan stotteren. Wees niet te hard voor jezelf. Gedachten als: “ik zou dit moeten kunnen”, maken alleen maar dat je je verlamd voelt.

Klinkt bovenstaande je lastig in de oren? Bedenk dan, dat alle begin moeilijk is. Ik geef toe, het kost oefenen, maar het resultaat is het waard. Je zult bewuster kunnen kiezen, gelukkiger zijn omdat je de dingen doet die je wilt doen met een goed resultaat en je volgt je hart omdat je aanpakt wat je wilt.

Mentale energie, iedereen heeft het in zich, maak er gebruik van!

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *