Mentale gezondheid – Lekker in je vel heb je zelf in de hand!

 ‘Ik zit niet zo lekker in mijn vel’, een uitspraak die je vaak hoort zeker als de dagen korter, kouder en donkerder worden. Je fysiek en mentaal sterk, fit en vrolijk voelen is belangrijk. Hoe zorg je er nu voor dat je die fysieke en mentale gezondheid (weer) op peil brengt en je lekker in je vel komt te zitten? Vijf tips om het goede gevoel (terug) te krijgen.

1.       Waar wringt de schoen?

Om dingen te kunnen veranderen moet je weten waar het gevoel van niet lekker in je vel zitten vandaan komt. Ga opzoek naar de oorzaak van dit vervelende gevoel. Dit is het startpunt van de ommekeer!

2.       Kom in beweging!

Het lichaam eens even flink aan het werk zetten zorgt er voor dat je het hoofd helemaal leeg kunt maken. Goed voor je lichaam en goed voor je geest. Bijkomend voordeel; bij het sporten komt endorfine vrij, een stofje vrij waar je gelukkig van wordt. Drie vliegen in één klap!

3.       Zet eens een andere bril op..

Focus niet op de negatieve dingen maar bekijk de dingen eens vanuit de positieve kant. En ja dat is soms lastig want het ‘gewoon even anders bekijken’ is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar een positieve kijk op zaken helpt je om tot oplossingen te komen in plaats van te verzanden in geklaag en een negatieve spiraal. 

4.       Focus op de toekomst en maak plannen

Stel jezelf de vraag: ‘Wat wil ik de komende periode bereiken’. Blijven hangen in het verleden heeft geen zin. Focus op de toekomst. Formuleer je doelstelling en koppel hier acties voor jezelf aan. Wat ga je er aan doen om je doelstelling te halen??

5.       Plan tijd voor jezelf

Plan in je agenda tijd in die je helemaal aan jezelf kunt besteden. Bijvoorbeeld tijd om te sporten, tijd om vrienden af te spreken, tijd om te winkelen, tijd om te ontspannen. Dwing jezelf om leuke dingen te doen. Dat verdien je!

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *