couscous tomaat mint

Recept met couscous, cherrytomaatjes en mint

 Als je een zonnig gevoel wilt heb je zeker behoefte aan dit heerlijke Marokkaanse recept met couscous! Je waant je in een bedouinetent, maar zit heerlijk thuis in de achtertuin of op een kleedje te picknicken. Hoe maak je dit recept met couscous? Heel simpel en binnen een kwartiertje. Helemaal fijn is dat het gerecht slechts 452 kcal bevat en geschikt is voor vegetariërs. Heerlijk slank en gezond dus. Voor de vleeseters geven we een tip voor een variant met kip. Smakelijk eten!

Ingrediënten voor 2 personen

150 gram couscous

150 gram cherrytomaatjes

1 rode paprika

50 gram fetakaas

8 gedroogde abrikozen

100 gram kikkererwten (blik)

1 takje mint

1 theelepel ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix, zie afbeelding, deze kun je kopen in de grotere supermarkt en bij speciaalzaken zoals een Turkse/Marrokaanse (groente)winkel of de plaatselijke toko)

snufje kaneel

Bereidingswijze

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Snijd de cherrytomaatjes in tweeen, snijd de paprika en feta in blokjes en de abrikozen in dunne reepjes en doe ze in een leuke saladebak.
  3. Voeg hier de kikkererwten en fijngehakte mintblaadjes aan toe.
  4. Roer de ras el hanout en kaneel door de couscous en voeg het geheel toe aan de saladebak.
  5. Roer de ingrediënten door elkaar en eet het recept met couscous waar je wilt. Bij een picknick, in de tuin of op het strand. Een ideaal gerecht om mee te nemen!

Recept met couscous en kip

Wil je een niet-vegetarische variant van dit recept met couscous? Neem dan een kipfilet, snijd deze in blokjes en bak deze in olijfolie. Voeg dan hier de ras el hanout aan toe (in plaats van aan de couscous zelf) met een scheutje water. Als het water verdampt is kun je het aan de saladebak met couscous en de groente toevoegen. Het gerecht bevat dan 487 kcal.

Geniet van je heerlijke recept met couscous en de zonnige tijden die we hopelijk tegemoet gaan!

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *