Smullen van sinterklaas snoepgoed

De Sinterklaastijd is weer aangebroken. De winkels liggen vol met lekkernijen die eigenlijk niet goed passen in een gezonde leefstijl. Maar er is ook niets mis mee om in deze tijd van het jaar af en toe eens te genieten van een handje pepernoten of een stukje chocoladeletter natuurlijk. Een paar tips om een verantwoorde keuze te maken in dit woud van lekkernijen… 

Koek

 • Kleine taaitaai poppetjes bevatten ongeveer 15 kcal per stuk. Twee taaitaai poppetjes bevatten ongeveer net zoveel calorieën als 5 pepernoten.
 • Twijfel je tussen een stukje amandelstaaf en een stukje gevulde speculaas? Misschien helpt het verschil in calorieën je kiezen. In amandelstaaf zit ongeveer 15% minder calorieën dan in gevulde speculaas.
 • De vulling van banketstaaf, het amandelspijs, is niet altijd gemaakt van amandelen. Goedkope varianten, zeker in de supermarkt, maken vaak gebruik van vervangende producten waardoor de smaak negatief beïnvloed wordt. Kijk op het etiket want niets is zo jammer als een ‘nep amandelstaaf’.

Snoep – en strooigoed

 • Verslaafd aan die vrolijk gekleurde kikkers en muizen? Bedenk dat je voor één kikker of muis ongeveer 20 pepernoten kunt eten!
 • Kruidnoten bevatten minder calorieën dan pepernoten. Tien kruidnoten zijn ongeveer 50 kcal. Met dezelfde hoeveelheid pepernoten krijg je ongeveer 10 kcal meer binnen (60 kcal).
 • Ben jij een chocoholic en zou je wel je hele naam in chocolade op kunnen? Uit onderzoek is gebleken dat dagelijks een stukje chocolade een bloeddrukverlagend effect heeft en daarmee helpt hart- en vaataandoeningen te verminderen. Misschien toch die chocolade letter niet in één keer opeten?
 • Chocolade bevat bio-flavonoïden. Dit zijn stofjes die ons beschermen tegen vrije-radicalen. Kortom…een stukje chocolade beschermt onze gezondheid en houdt ons jong!

Geniet vol overgave maar eet met mate…

Fijne sinterklaas

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
3 antwoorden
 1. Dorine Westerduin
  Dorine Westerduin zegt:

  ik ben blij dat ik hier helemaal niet om geef, een stukje lekkere pure chocolade vind ik nog wel lekkker en tegenwoordig maak ik met rauwe cacao mijn eigen chocolade en dat is helemaal heerlijk en zelfs gezond.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *