Sportsupplementen; zin of onzin?

Meer en sneller spiermassa aanmaken. Langer en sneller hardlopen. Minder snel verzuren en sneller herstellen. Zomaar een greep uit de wensen van sporters en het verbeteren van de sportprestaties. Zijn sportsupplementen voor deze sporters de oplossing?  Het Voedingscentrum dook in de wereld van sportsupplementen en oordeelt.

Sportsupplementen

Werken sportsupplementen eigenlijk wel? Er zijn tal van sportsupplementen maar volgens het Voedingscentrum werkt eigenlijk geen enkel sportsupplement met uitzondering van creatine.

Ben je nieuwsgierig en wil je hier meer over weten, dan kun je meer lezen in het boek: “Alles over sport en voeding”, dat onlangs is gelanceerd. Dit boek staat vol vragen die via social media door mensen zoals jij en ik, aan het Voedingscentrum zijn gesteld. De doelgroep van dit boek zijn mensen die gezond willen eten zodat ze hun (sport)doelen kunnen bereiken. Enkele van deze doelen kunnen zijn: afvallen, gezonder leven en sportprestaties verbeteren. In het boek staan nuttige tips op het gebied van afvallen en sporten. Ook staan er allerlei gezonde en smakelijke recepten in.

Wat is creatine?

Creatine is een stof dat in ieder lichaam voorkomt. Door meer creatine in te nemen, kan je iets beter gaan presteren op het sportieve vlak. Bij het leveren van lichamelijke inspanningen speelt creatine een grote rol. Korte maximale krachtinspanningen houd je zo langer vol. Een ander voordeel is, dat je hersteltijd na deze lichamelijke inspanning korter is. Verzuring treedt minder snel op en daardoor ben je minder snel moe.

Eetpatroon

In het boek van het Voedingscentrum staan tips over je eetpatroon. Welk voedsel in welke hoeveelheden eet je bijvoorbeeld voor het moment dat je een sportprestatie wilt gaan leveren? Sportsupplementen doen niet wat ze beloven. Sterker nog, ze kunnen zelfs schadelijk zijn voor het lichaam. Antioxidanten kunnen het spierherstel vertragen in plaats van dit herstel te versnellen. Het boek “Alles over sport en voeding” helpt je, op andere manieren de beste prestatie neer te zetten. 

Het Voedingscentrum

Het Voedingscentrum informeert consumenten over en stimuleert hen tot een gezonde en meer duurzame voedselkeuze.

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *