superfoods

Superfoods, waarom zo gezond en lekker?

Bij het vinden van de juiste balans tussen bewegen en voeding, is het heerlijk om eens wat andere dingen te eten en drinken om je lichaam en geest eens goed te verwennen met nieuwe indrukken, smaken en voedingsstoffen. De laatste jaren laten een enorme toename zien van de zogenaamde ‘superfoods’.

Superfoods: gezond en lekker

Dit zijn etenswaren en drankjes die tot voor kort nog relatief onbekend in de obscure winkeltjes in een donker steegje te verkrijgen waren, maar nu zelfs in de schappen van de grote supers op beginnen te duiken, en dat is niet voor niets. Het staat bekend om hun heilzame werking, in het dagelijks leven, maar ook bij ziekte.

Om je een beetje wegwijs te maken tussen de verschillende superfoods, geven we hieronder een klein overzichtje zodat jij dit kunt gebruiken in combinatie met je eigen trainingsprogramma. Vergeet niet om je normale – gezonde – eetpatroon gewoon te blijven volgen. Deze producten vormen echter de perfecte aanvulling – en lekker bovendien.

Superfoods-noten

Avocado en bessen

Allereerst is daar de bekende avocado. Vol met gezonde vetten , omega 3 en 6, proteïne en talloze vitamines is dit een stuk fruit om rekening mee te houden. De ietwat bittere smaak weerhoudt sommigen ervan om ze veelvuldig te eten. In een blender met wat blauwe bessen – een ander superfood – is het ontzettend lekker. Het is dan een krachtige ‘gezondheidsbom’.

Antioxidanten zitten trouwens in veel van de producten, dit betekent dat je extra hulpmiddelen krijgt in de strijd tegen het verval binnen je lichaamscellen. Giftige stoffen worden zo sneller afgevoerd.

Noten & chocola

In vroegere tijden leefden mensen van veel noten en zaden. Veel amandelen, walnoten en pompoenzaden worden nog steeds gegeten, maar niet genoeg! De Chiazaden zijn een goed voorbeeld van een product dat zich genesteld heeft tussen de anderen. Hier zitten talloze gezonde vitaminen en vetten in.

Pure chocola van 85% of meer. Geloof het of niet: veel diëtisten raden een klein stukje chocola aan door de antioxidanten en cacao, wat een rustgevende werking schijnt te hebben op je metabolisme.

Interessante voedingswaren

Verdere etenswaren die misschien wat bekender zijn, maar daarom zeker niet minder belangrijk zijn: zalm, tomaten, spinazie, citrusvruchten zoals citroenen, rood fruit en havermout. Met een goede mix kom je al een heel eind. Er bestaan talloze recepten waarmee je deze etenswaren heerlijk kan combineren.

Energiek leven

Uiteraard geven ze je ook meer kracht op het moment dat je goed de trainingen volgt. Je merkt na verloop van tijd vanzelf dat – wanneer je beter en gevarieerder – eet, je ook beter traint en je lichaam er meer begint uit te zien zoals je dat wenst. In dat opzicht zijn de superfoods de ideale partners voor een gezond leefpatroon.

Extra tip

Een kleine waarschuwing vooraf: uiteraard is het heerlijk om een lekker drankje te maken van verschillende soorten fruit; pas echter wel op dat je niet hele bakken aardbeien en bessen in de blender gooit voor een groot glas. De grote hoeveelheid suikers is namelijk niet wenselijk. Een klein glaasje is het best. Zoals met alles zijn ook de superfoods het best werkzaam als ze met mate worden genomen!

Meer weten over superfoods en de positieve invloed ervan?

Dit artikel is een samenvatting van de onderwerpen die aan bod komen in het voeding en lifestyle programma dat volledig wordt verzorgd door voedingsdeskundige Mirte.

Meer weten over Chocolade en gezonde recepten, noten, zaden en pitten? Dan zal het Voeding en Lifestyleprogramma van voedingsdeskundige Mirte wat voor jou zijn. Je dient eerst in te loggen om het artikel te bekijken. Heb je nog geen toegang, klik dan op onderstaande afbeelding of klik hier voor meer informatie.

Voeding en lifestyle programma

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *