Transvetten hebben een slechte invloed

Het eten van transvetten (onverzadigd voedsel) is ongezond voor je. Uit een onderzoek is gebleken dat het eten van transvetten niet alleen ongezond is, maar je raakt ook snel geïrriteerd en je wordt er agressiever door. Dit hebben wetenschappers geconstateerd uit een onderzoek die is gehouden met 1000 proefpersonen.

 

Wat zijn transvetten?

Transvetten kom je vooral tegen in margarine en in kant-en-klaar voedsel. Als je het hebt over transvetten dan praat je over onverzadigd vet. Het staat bekend als ongezond en je loopt door transvetten meer risico op onder andere suikerziekten en hart- en vaatziekten.

Het onderzoek

Wetenschappers hebben onderzocht bij 1000 proefpersonen wat de link is tussen het eetgedrag van mensen en hun gedrag. Wat opviel was dat ze agressief gedrag vertoonde bij het eten van transvetzuren. Uit het onderzoek kwam ook dat de mensen die transvetten aten sneller geïrriteerd zijn.

Het resultaat

Het resultaat was zowel bij de mannen als vrouwen aanwezig. Het is niet zeker of dit echt de oorzaak is door het eten van transvetten, maar de onderzoekers adviseren wel om minder transvetten te gaan eten.

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *