Weg met voorjaarsvermoeidheid!

Zodra de eerste zonnestralen weer tevoorschijn komen na die eeuwig durende, donkere wintertijd en dagen langer worden, zou je denken dat iedereen daarvan vrolijk wordt en opknapt. Echter, zijn er juist rond het aanbreken van de lente veel mensen die juist dan met vermoeidheid te maken krijgen. Dit noemen we de zogenaamde voorjaarsvermoeidheid. 

De symptomen van voorjaarsvermoeidheid: 

–       Hoofdpijn

–       Irritatie en snel geprikkeld zijn

–       Snel boos worden

–       Allergieën

–       Snel moe zijn

–       Meer piekeren

–       PMS klachten bij vrouwen 

Wat kun je doen tegen voorjaarsvermoeidheid?

Er zijn een aantal dingen, die je kunt doen om voorjaarsvermoeidheid te voorkomen, of om deze vervelende vermoeidheid voorgoed uit je leven te verbannen. 

Luisteren naar je lichaam

Allereerst is het belangrijk dat je luistert naar je lichaam. Wellicht makkelijker gezegd dan gedaan als je een druk en strak schema af moet werken, maar toch, wanneer je lichaam om rust vraagt, neem dan afstand van je werk en geniet van de kleine dingen om je heen. 

Lekker bewegen

Ga af en toe naar buiten en beweeg! Buitenlucht kan wonderen doen voor je inwendige ik. Lichaamsbeweging geeft je een dosis zuurstof en bovendien wordt het gelukzalige stofje endorfine aangemaakt in de hersenen tijdens lichamelijke inspanning. 

Een flink portie zon

Profiteer van de eerste zonnestralen! Ieder mens heeft behoefte aan zonlicht, zeker na de donkere wintermaanden. Klaart de lucht op, stap naar buiten. 

Eet gezond & evenwichtig

Probeer gefrituurd eten en teveel suikers te vermijden en eet bij voorkeur een gezonde, lichte voeding. Denk hierbij aan rauwkost, vlees, vis, groenten, granen en fruit. 

Slaap voldoende & regelmatig

Regelmatig en voldoende slaap is ook erg belangrijk om voorjaarsvermoeidheid uit te schakelen of te voorkomen. Houd daarom zoveel mogelijk dezelfde tijdstippen aan en probeer koffie, thee en alcohol voor het slapen gaan te vermijden.

Volg mij via

Jerry de Bock

Jerry is de oprichter van Thuis trainen en daarnaast liefhebber van een gezonde levensstijl.

Samen met het team bestaande uit: een ervaren personal trainster en voedingsdeskundige ontwikkelt hij de concepten die gemakkelijk vanuit huis uit te voeren zijn.

"Hij vindt het geweldig om op deze manier geïnteresseerden te motiveren en te ondersteunen bij het realiseren van het persoonlijk doel voor een gezonde levensstijl."
Volg mij via
3 antwoorden
 1. Fedor
  Fedor zegt:

  Arno, bedankt dat je dit met ons deelt. Ik herken veel van wat je beschrijft in je artikel. Luisteren naar je lichaam en een portie zon spreken mij. Meer bewegen, daar moet ik nog aan werken. groetjes, Fedor

  Beantwoorden
 2. Mike
  Mike zegt:

  Leuk artikel. Nu ik de symptomen lees valt mij op dat ik daar ook wel last van heb. Vooral last van vermoeidheid.

  Ik dacht altijd dat je van de zon juist moe werd, maar nu ik weet dat een flinke portie zon goed voor je is ga ik dat advies zeker opvolgen!

  Beantwoorden
 3. Merel
  Merel zegt:

  Ik voel me vaak geirriteerd zodra het voorjaar is. Dit artikel laat me echt zien welke oplossing er nog meer zijn dan alleen maar voldoende slapen. Ik zal ook meer bewegen en gezonder eten.

  Ik volg jullie een tijdje en vind dat er echt leuke artikelen worden geplaatst, complimenten.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *